«Βουνά» τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με τα σκουπίδια να σχηματίζουν λόφους σε αρκετούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων η τελετή παράδοσης – παραλαβής της αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, παρουσία του νέου δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», περίπου το 70% των απορριμματοφόρων του κεντρικού δήμου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας και έλλειψης ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίζουν και οι Θεσσαλονικείς να κάνουν γιορτές παρέα με πλήθος από σκουπίδια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτή τη στιγμή στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν μόλις 20 απορριμματοφόρα, από τα συνολικά 68 που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση του κεντρικού δήμου. Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε η συνδρομή από όμορους δήμους, όπως η Καλαμαριά και οι Συκιές, να στείλουν φορτηγά αυτοκίνητα και να βοηθήσουν στην αποκομιδή.

Ο νέος δήμαρχος, έθεσε ως βασικούς στόχους της διοίκησης για το έτος 2011 το μάζεμα των σκουπιδιών και την περαιτέρω προώθηση της ιδέας της ανακύκλωσης.

«Δέσμευσή μας είναι έως το καλοκαίρι να έχουμε μια πεντακάθαρη πόλη, πολύ πιο καθαρή από αυτή που είχαμε. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τα μέτρα στους τομείς της αποκομιδής των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης, όπου χρειάζεται η συμμετοχή του πολίτη. Θα πρέπει να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι η πόλη είναι δική τους και χωρίς τη δική τους βοήθεια δεν θα έχουμε ποτέ καθαρή πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια