Άσβεστος: η Τουρκία απαγορεύει την παραγωγή και εμπορία του

3
372

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε απαγόρευση της παραγωγής, εμπορίας και χρήσης του άσβεστου προχωρεί η Τουρκία από την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο συμμόρφωσης της Τουρκίας με την ισχύουσα νομοθεσία στην ΕΕ, ενώ η χρήση του άσβεστου είχε απαγορευτεί περιστασιακά στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι στην ΕΕ απαγορεύεται η παραγωγή και εμπορία του άσβεστου, καθώς και η παραγωγή προϊόντων που περιέχουν άσβεστο σε οποιαδήποτε μορφή.

Για το econews

Newslink Hellas

3 Σχόλια

 1. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82
  Αμίαντος (αγγλ. asbestos) είναι ομάδα διαφορετικών πυριτικών ορυκτών με κοινό χαρακτηριστικό την ινώδη μορφή τους. Ο αμίαντος έχει χρήσιμες φυσικές και χημικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα στο παρελθόν σε ποικιλία εφαρμογών, αν και σήμερα η χρήση του έχει απαγορευθεί λόγω του ότι η εισπνοή του προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες.

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%83%CE%B2%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82
  O όρος ασβέστης είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε εκείνα τα ανόργανα υλικά που περιέχουν ασβέστιο, και στη σύσταση των οποίων κυριαρχούν ανθρακικά άλατα, οξείδια και υδροξείδια. Με τη στενή έννοια του όρου, ο ασβέστης είναι το οξείδιο του ασβεστίου (χημικός τύπος CaO) ή το υδροξείδιο του ασβεστίου (χημικός τύπος Ca(OH)2, παρασκευάζεται με ανάμιξη οξειδίου του ασβεστίου με νερό). Επίσης ασβέστης ονομάζεται ορυκτό με χημική σύνθεση CaO, που συναντάται πολύ σπάνια

 2. βαφω παντα το σπιτι μου με ασβεστη τα δεντρα μου επισης – χρησιμοποιω ασβεστο ασβεστη – πετρα – για απολυμανση ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ελενη ανδρεολα

 3. ο κοινος ασβεστης που χρησιμοποιουμε στα σπιτια ειναι επικινδυνος? γνωριζα τεχντιτη κατασκευης επαγγελματικων φουρνων που χρησιμοποιουσε πλακες αμιαντου για την κατασκευη αυτων των φουρνων και πεθανε λογω συρρικνωσης των νεφρων του.

Comments are closed.