Σοκ στην Καλλιθέα: περιέλουζε με καυστικές ουσίες το κουτάβι του

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό κακοποίησης ζώου ήρθε στην επιφάνεια. Σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση Αδεσποτολόγιο, που έχει αναρτήσει σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της, το απόγευμα της Κυριακής, 26 Δεκεμβρίου, ένας άντρας στην Καλλιθέα περιέλουσε με καυστικές ουσίες ένα σκυλάκι στο διαμέρισμά του.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας, μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής ο κύριος αυτός συνελήφθη.

Καθώς το σκυλάκι έχριζε άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης και η κατάσταση έδειχνε κρίσιμη για την επιβίωσή του, παραδόθηκε σε μέλος του φιλοζωικού σωματείου Αδεσποτολόγιο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να μεταφερθεί στον κτηνίατρο.

Το σκυλάκι, κουτάβι, περίπου 5-6 μηνών, φέρει εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Η κτηνίατρος που το εξέτασε ανέφερε στην γνωμάτευσή της, που θα παραδοθεί στην αστυνομική αρχή και θα δοθεί επίσης στην δημοσιότητα, ότι το ζωάκι φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στην πλάτη, τον αυχένα, τα πόδια, τη βουβωνική χώρα, καθώς και θολότητα στον αριστερό οφθαλμό. Στο σώμα του υπήρχαν υπολείμματα από λιωμένο κερί, ενώ σε κάποια σημεία παρουσίαζε έντονη σήψη.

Οι βλάβες δεν έχουν προκληθεί όλες ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με το φιλοζωικό σωματείο Αδεσποτολόγιο, η κλινική εικόνα του ζώου δείχνει ότι έχει υποστεί πρωτοφανή και απάνθρωπη βαναυσότητα, η οποία μάλιστα ήταν συστηματική και όχι μεμονωμένο περιστατικό.

Τα μέλη της οργάνωσης εκτιμούν ότι αν το σκυλάκι επιστρέψει στα χέρια του ιδιοκτήτη του απειλείται άμεσα και ως εκ τούτου ζητούν από τις Αρχές, να μη γυρίσει στο σπίτι κολαστήριο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Επιπλέον, το Αδεσποτολόγιο ζητά να απαγορευτεί στον συγκεκριμένο κύριο  να αποκτήσει οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο αλλά και να του επιβληθεί το μέγιστο της ποινής που ορίζει ο νόμος.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια