Πάτρα: κίνδυνος κατολίσθησης από… τα σκουπίδια

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ζωντανός είναι ο κίνδυνος κατολίσθησης τόνων σκουπιδιών από το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Πάτρας, στην περιοχή της Ξερόλακκας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, καθώς  τόνοι σκουπιδιών, που δεν έχουν θαφτεί, θα μπορούσαν να φτάσουν χιλιόμετρα μακριά.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο από τις αρχές του έτους, αφού δεν θα υπάρχει ούτε εργολαβία σε εξέλιξη, έστω για την υποτυπώδη διαχείριση των σκουπιδιών της Πάτρας.

Νωρίς το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν την είσοδο στον ΧΥΤΑ, ενώ στο σημείο έσπευσαν και στελέχη της νέας δημοτικής Αρχής, η οποία αναλαμβάνει από Δευτέρα τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Μιλώντας για τη σοβαρότητα του προβλήματος, ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει πλέον επιφάνεια στον ΧΥΤΑ να ταφούν τα σκουπίδια».

«Εμείς το είχαμε θέσει το πρόβλημα, κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Είχαμε πει ότι το παλιό κύτταρο έχει κορεστεί και απλά επιβεβαιωνόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια