ΕΜΥ : Πρωτοχρονιά με συννεφιά και ισχυρές βροχοπτώσεις

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία :

Δεν φαίνεται να αλλάζει η γενική εικόνα του καιρού και αν κάποιοι απογοητεύθηκαν που δεν είχαμε χιονισμένα Χριστούγεννα, κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί και την Πρωτοχρονιά, με εξαίρεση κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά των βόρειων περιοχών.

Την Τρίτη στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά προβλέπονται τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, φαινόμενα που μέχρι το μεσημέρι στα βορειοανατολικά θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην περιοχή του Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά όπου τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά θα φτάνουν τοπικά μέχρι τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 μέχρι 9 βαθμούς,  στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 μέχρι 15, στο Ιόνιο από 8 μέχρι 14 και στο Αιγαίο από 8 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο προβλέπεται τοπική συννεφιά με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στην περιοχή του Αιγαίου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου τις πρωινές ώρες υπάρχει μια πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται τοπική συννεφιά αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 μέχρι 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 μέχρι 14, στο Ιόνιο από 7 μέχρι 14 και στο Αιγαίο από 7 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα με λίγη τοπική συννεφιά και πολλή ηλιοφάνεια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 μέχρι 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 μέχρι 14, στο Ιόνιο από 6 μέχρι 14 και στο Αιγαίο από 7 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (παραμονή Πρωτοχρονιάς) στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά τόπους πιο πυκνή και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει λίγη τοπική συννεφιά και πολλή ηλιοφάνεια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 μέχρι 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 μέχρι 14, στο Ιόνιο από 6 μέχρι 14 και στο Αιγαίο από 7 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (Πρωτοχρονιά) προβλέπεται τοπική συννεφιά που στα δυτικά και την περιοχή του Αιγαίου θα είναι παροδικά αυξημένη και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 μέχρι 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 μέχρι 15, στο Ιόνιο από 7 μέχρι 16 και στο Αιγαίο από 8 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στα βόρεια προβλέπεται τοπική συννεφιά με πιθανότητα για κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρχει τοπική συννεφιά παροδικά αυξημένη και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και αργότερα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ στρεφόμενοι από τις βραδινές ώρες σε βόρειους 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 μέχρι 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 μέχρι 15, στο Ιόνιο από 7 μέχρι 16 και στο Αιγαίο από 8 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα στα ανατολικά και νότια προβλέπονται αρχικά τοπικές βροχές αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει λίγη τοπική συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 μέχρι 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 μέχρι 14, στο Ιόνιο από 8 μέχρι 15 και στο Αιγαίο από 9 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Σχόλια