Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία, με προβλήματα οι αερομεταφορές – Αναμένονται ανακοινώσεις

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία :

Τις κινητοποιήσεις τους, συνεχίζουν αυτή την εβδομάδα, μετά από τη μικρή Χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι αντιδρούν στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο των ΔΕΚΟ και ειδικότερα στις αστικές συγκοινωνίες.

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι λήξη της βάρδιας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις, όμως έχουν προγραμματιστεί  και για το νέο έτος.

Τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Στις 10 Ιανουαρίου τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Μέχρι στιγμής τα Σωματεία των εργαζομένων στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων.

Προβλήματα στις αερομεταφορές

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη 29 και 30 Δεκεμβρίου σε πολλά περιφερειακά αεροδρόμια όλης της χώρας, μετά την 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Μπορεί η απεργία να κρίθηκε παράνομη, παρόλα αυτά σύμφωνα και με δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας την Παρασκευή στο protothema.gr,  οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις εξαγγελθείσες   κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις μετατάξεις 732 χειριστών, μηχανικών και διοικητικών υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής.

Ωστόσο, σήμερα συνεδριάζει το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ, μετά από συνάντηση που θα έχει μέσα στην ημέρα με το υπουργείο, ώστε να καθοριστεί η στάση του.

Εάν η απεργία πραγματοποιηθεί, κινδυνεύουν με «μπλακ-άουτ» τα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ επηρεάζονται μόνο οι πτήσεις εσωτερικού, καθώς δεν συμμετάσχουν στην κινητοποίηση οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Σχόλια