ΑΠΕ: Προτεραιότητα εξέτασης αιτημάτων από το ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ

1
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΑΠΕ και την τήρηση της διαφάνειας, δόθηκαν διευκρινήσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την προτεραιότητα εξέτασης αιτημάτων από το ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ για τη χορήγηση προσφορών σύνδεσης στα δίκτυά τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3851/2010.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως για τα νέα αιτήματα που υποβλήθηκαν μετά την ψήφιση του ν.3851, προτεραιότητα δίνεται στις αιτήσεις για σταθμούς ΑΠΕ μέχρι 100 kW που υποβλήθηκαν από επαγγελματίες αγρότες, στα αιτήματα για την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ σε κτήρια, καθώς και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στις 20 Δεκέμβρη επισκέφθηκα προσωπικά το ΔΕΣΜΗΕ για τη τύχη φακέλλου που υποβλήθηκε στις 21 Οκτώβρη και αφορά 99,9KW σε κτίριο στην Αττική, μου είπαν να κάνω τηλέφωνο κατά τις 10 Γενάρη 2011.
    Στην ερώτηση μου εάν ΑΠΕ σε κτίρια τυχαίνουν κάποιας ιδιαίτερης προτεραιότητας, η απάντηση ήταν αρνητική και οτι η σειρά εξέτασης είναι μόνο βάσει αριθμού πρωτ. / ημερομηνίας κατάθεσης.
    Για δώστε μας λοιπόν περισσότερα στοιχεία της οδηγίας αυτής του ΥΠΕΚΑ προς το ΔΕΣΜΗΕ, για να κάνουμε χρήση.

Comments are closed.