Δημόσια επιβεβαίωση της Greenpeace για το σκάνδαλο φαλαινοθηρίας

0
17

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

H Ιαπωνική Υπηρεσία Αλιείας ζήτησε δημόσια συγνώμη, διότι μέχρι και το 2008, οι εργαζόμενοί της λάμβαναν παράνομα κρέας φάλαινας ως «δώρο» από τον Ιαπωνικό στόλο.

Με τον τρόπο αυτό συμμετείχαν σε ένα τεράστιο ανήθικο κύκλωμα λαθρεμπορίας εις βάρος των Ιαπώνων φορολογούμενων πολιτών, αλλά και των φαλαινών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Οι ακτιβιστές της Greenpeace, Γιουνίτσι Σάτο και Τόρου Σουζούκι, καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή τον περασμένο Σεπτέμβρη, επειδή τόλμησαν να ξεσκεπάσουν το τεράστιο αυτό σκάνδαλο λαθρεμπορίας στην καρδιά του Ιαπωνικού φαλαινοθηρικού προγράμματος!

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η ίδια η Ιαπωνική Υπηρεσία Αλιείας ισχυρίστηκε ότι μετά και τη σχετική έρευνά τους, δεν είχε διαπιστωθεί οποιαδήποτε παρανομία.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από τη Greenpeace έγινε σαφές πως το πρόγραμμα φαλαινοθηρίας, που επιδοτείται μάλιστα από κρατικά κονδύλια, στην πραγματικότητα εξυπηρετεί το κύκλωμα λαθρεμπορίου και όχι την επιστήμη.

Η δική σας συμμετοχή

Χάρη στη δική σας συμβολή, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace στάθηκε στο πλευρό των δύο ακτιβιστών από το πρώτο λεπτό.

Στη διάρκεια των 2,5 αυτών χρόνων διαμαρτυρηθήκαμε για τις άδικες κατηγορίες, τρεις φορές έξω από την Ιαπωνική πρεσβεία με δράση μας, στείλαμε επιστολές διαμαρτυρίας και πιέσαμε τις Ιαπωνικές αρχές μεταφέροντας τους τα δικά σας μηνύματα.

Μας δώσατε δύναμη σε αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη και να που βρισκόμαστε πολύ κοντά στη δικαίωση των κοινών προσπαθειών! Σας ευχαριστούμε πολύ!

* η φωτογραφία είναι της Greenpeace

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια