Αρκουδάκι θύμα τροχαίου στην Εγνατία Οδό

0
31

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ένα ακόμα αρκουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου στην Εγνατία Οδό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Συγκεκριμένα, το τροχαίο συνέβη την ημέρα των Χριστουγέννων σε δευτερεύοντα δρόμο της Εγνατίας  στην έξοδο προς Βογατσικό, ανάμεσα στη Σιάτιστα και την Κρυσταλλοπηγή.

Πρόκειται για τον τέταρτο θάνατο αρκούδας από τροχαίο μέσα το 2010, ενώ έχουν προηγηθεί άλλα 10 θανατηφόρα τροχαία το 2009.

Μέσα στο 2010 παρασύρθηκαν και σκοτώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία 4 αρκούδες.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη ενημέρωσης του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αρκτούρος, κ. Βάσω Πετρίδου, τα τροχαία ατυχήματα είναι αυξημένα και φέτος, καθώς οι αρκούδες δεν έπεσαν σε χειμέρια νάρκη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Οι αρκούδες κατά τις νυχτερινές ώρες διασχίζουν κυρίως την Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες, αναζητώντας τροφή.

Ο κάθετος άξονας Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή αποτελεί «καρμανιόλα»  για τις αρκούδες, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι εργασίες περίφραξης του αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος και Καλλιστώ, στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου εκτός από την ανεπάρκεια της περίφραξης, δεν έχει προβλεφθεί και η κατασκευή ειδικών περασμάτων για τις αρκούδες και γενικότερα για την πανίδα.

Επίσης, δεν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση που να προειδοποιεί τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε διαρκή κίνδυνο και οι ίδιοι.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια