Ιαπωνία: 6,4 δισ. δολάρια σε «πράσινες» επενδύσεις

0
3

Περιβάλλον

Σε 6,4 δις. δολάρια θα ανέλθουν οι επενδύσεις σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό 153 επιχειρηματικών σχεδίων το επόμενο δεκαπεντάμηνο στην Ιαπωνία.

Σημαντικό μέρος των κεφαλαίων θα προέλθει από επιδοτήσεις της κυβέρνησης της χώρας, ενώ οι επενδύσεις εκτείνονται από την παραγωγή αυτοκινήτων χαμηλών εκπομπών και μπαταρίες ιόντων λιθίου ως λάμπες LED, ηλιακά πάνελ και ηλεκτρικές συσκευές χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της «χώρας του ανατέλλοντος ηλίου», το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο θα δημιουργήσει άμεσα 10.000 νέες θέσεις εργασίας, σε μια οικονομία που υποφέρει από αποπληθωριστικές πιέσεις και την άνοδο της ισοτιμίας, του μη ανταγωνιστικού πλέον γεν.

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν συνολικά 95.000 θέσεις εργασίας χάρη στην αναθέρμανση της «παράπλευρης» οικονομικής δραστηριότητας.

Σημειώνεται πως η Ιαπωνία αποφάσισε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, από το 40%, για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους και να αποτρέψει τη «φυγή» τους σε άλλες αγορές.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο «πράσινο» επιχειρηματικό σχέδιο είναι οι Fuji Electric Holding, Toda Kogyo Corp, Toshiba Corp, Sharp Corp and Panasonic Corp.

Για το econews

Newslink

Σχόλια