Καταστροφικές πυρκαγιές στο Μοντεβιδέο

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Πάνω από 100 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους χθες Σάββατο στο Μοντεβιδέο, όπου δύο πυρκαγιές προκάλεσαν καταστροφές σε ένα εργοστάσιο όπου παράγονταν χριστουγεννιάτικα στολίδια και έναν τερματικό σταθμό λεωφορείων, χωρίς πάντως να αναφερθούν τραυματισμοί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες την ημέρα των Χριστουγέννων, δουλεύοντας ακατάπαυστα από τις πρώτες πρωινές ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων, που απείλησε τουλάχιστον δέκα καταστήματα, ανέφερε η πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά σήμανε ότι ο τερματικός σταθμός των λεωφορείων δε λειτούργησε τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν 120.000 επιβάτες. Η πυρκαγιά προκλήθηκε σε εμπορικό κέντρο στον τελευταίο όροφο του κτιρίου όπου βρίσκεται ο σταθμός.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας της Ουρουγουάης πυρκαγιά κατέστρεψε ένα εργοστάσιο όπου παράγονταν χριστουγεννιάτικα στολίδια και προκάλεσε ζημιές σε γειτονικά κτίρια αναγκάζοντας τους κατοίκους να τα εκκενώσουν. «Υπήρχε πολύ εύφλεκτο υλικό στο εσωτερικό, κυρίως πλαστικά, και η ένταση της φωτιάς προκάλεσε την κατάρρευση μεγάλου μέρους της στέγης του βιομηχανικού κτιρίου», ανέφερε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Αξιωματούχοι είπαν ότι η κατάσταση «τέθηκε υπό έλεγχο» στο εργοστάσιο καθώς πάνω από 30 πυροσβέστες, οχήματα και γερανοί κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς σε εργοστάσιο χάρτου στην περιοχή.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια