Βροχερά Χριστούγεννα με ισχυρούς νοτιάδες

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Με αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή και τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα κυλήσουν τα Χριστούγεννα. Παράλληλα θα πνέουν πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο που όμως από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Σήμερα Χριστούγεννα, στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στη Θράκη τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν τοπικά να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει αραιή συννεφιά που γρήγορα θα πυκνώσει και υπάρχει μια πιθανότητα για κάποιες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς,  στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 και στο νότιο Αιγαίο τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και αργότερα και στη Μακεδονία και τη Θράκη ενώ θα πέσουν και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες.

Παράλληλα θα έχουμε σταδιακή εξασθένηση των ανέμων που θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια μέχρι τους 15 με 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα μέχρι τους 17 με 18 και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 19 με 20 και στα Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια