Οργανωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης στην Κοζάνη

0
166

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οργανωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Υλικών εφαρμόζει από το 1992 ο Δήμος Κοζάνης.

Στην διάρκεια όλων αυτών των ετών έχουν αναπτυχθεί πλήρη Προγράμματα Ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου, ελαστικών αυτοκινήτων, ορυκτελαίων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, κοινών συσσωρευτών & συσσωρευτών αυτοκινήτων, οχήματα τέλους κύκλου ζωής.

Από τις 22 Απριλίου 2010 λειτούργησε πιλοτικά σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Κοζάνης και το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης της πλαστικής φιάλης.

Στο πλαίσιο του νέου αυτού προγράμματος τοποθετηθήκαν 20 κάδοι ανακύκλωσης πλαστικού.

Αξιολογώντας τα πρώτα μηνύματα από αυτή την προσπάθεια που ήταν θετικά, αποδεικνύεται η περιβαλλοντική συνείδηση που έχει αναπτυχθεί αλλά και το ότι πλέον η ανακύκλωση έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων του Δήμου Κοζάνης.

Στο πλαίσιο λοιπόν της εφαρμογής του Προγράμματος Ανακύκλωσης της πλαστικής φιάλης, ο Δήμος Κοζάνης προχωρά σταδιακά, όπως έχει σχεδιαστεί, στη πλήρη ανάπτυξη του δικτύου, τοποθετώντας επιπλέον 30 κάδους Ανακύκλωσης πλαστικού σε σημεία της πόλης, ενώ στόχος είναι μέσα στους επόμενους μήνες το δίκτυο να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία με σκοπό να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες του Δήμου.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια