Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2011

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία :

156 ψήφους υπέρ έναντι 142 κατά υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός του 2011. Η ΝΔ υπερψήφισε μόνο τις δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον, Πάνο Καμμένο, που καταψήφισε το σύνολο του προϋπολογισμού. «Όχι σε όλα» δήλωσαν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στην Δημοκρατική Συμμαχία και την Δημοκρατική Αριστερά. Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι βουλευτές της ΝΔ, Χατζηδάκης και  Ιατρίδου, οι οποίοι γνωστοποίησαν την τοποθέτησή τους με επιστολές, που δεν αναγνωρίζονται ως έγκυρες ψήφοι.

«Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας. Δηλώνω πιο αποφασισμένος από ποτέ ότι θα αλλάξω την Ελλάδα και πιο αισιόδοξος από ποτέ. Δεν θα χρεοκοπήσουμε. Θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης το 2012 και το 2013 θα βγούμε από το μνημόνιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του, με την οποία έκλεισε η συζήτηση.
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στη ΝΔ, στην οποία καταλόγισε έλλειψη ωριμότητας, γιατί δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

«Δεν πρόκειται να δώσουμε συναίνεση στην πολιτική της κυβέρνησης και δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στο δρόμο της χρεοκοπίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, καλώντας την κυβέρνηση να μην επιμείνει στο στραβό -όπως είπε- δρόμο που έχει πάρει. «Δεν μπορείτε να κυβερνάτε με ψέματα και επικοινωνιακά τεχνάσματα, γιατί μπορεί η κυβέρνηση να είναι δική σας αλλά η Ελλάδα είναι όλων μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ως τη χειρότερη που έχει γνωρίσει η χώρα» χαρακτήρισε την κυβέρνηση η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τέτοιο ψέμα , κοροϊδία και δούλεμα δεν έχει ξαναγίνει στον Ελληνικό λαό. Τέλος η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποφύγει την ελεγχόμενη ή απρόσμενη χρεοκοπία.

«Χρειάζεται ουσιαστική συναίνεση και συνεννόηση για να βγάλουμε τον τόπο από την σήψη» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σημειώνοντας ότι περνάμε μεγάλη κρίση, η οποία απαιτεί γενναίες αποφάσεις τις οποίες όμως- όπως είπε- δεν παίρνει η κυβέρνηση ενώ επέρριψε ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τον προυπολογισμό που κατέθεσε και με την πολιτική επιλογή της να εφαρμόσει τις επιταγές του μνημονίου υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών και καταστρέφει κάθε αναπτυξιακή προοπτική για την ελληνική οικονομία.

Πηγή : athina 984

Σχόλια