Τέρνα Ενεργειακή: στροφή στο εξωτερικό λόγω γραφειοκρατίας

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Τέρνα Ενεργειακή θα ρίξει το βάρος των επενδύσεών της στο εξωτερικό το 2011 προκειμένου να παρακάμψει τα εμπόδια της  ελληνικής γραφειοκρατίας σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, Γ. Περιστέρη.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Γ. Περιστέρης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η γραφειοκρατία πλήττει την ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά και πρόσθεσε πως αναμένει «το 2011 η αναλογία των κεφαλαιουχικών δαπανών να είναι 50/50 μεταξύ της Ελλάδας και του εξωτερικού, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ».

Η Τέρνα Ενεργειακή αναμένει η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της να διαμορφωθεί στα 450 – 500 MW στο τέλος του 2011, από περίπου 170 MW φέτος, και αυτό θα ενισχύσει τις ταμειακές ροές της τα επόμενα έτη, σημείωσε ο κ. Περιστέρης.

Σημειώνεται πως η Τέρνα Ενεργειακή δραστηριοποιείται στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και ειδικότερα στην ανάπτυξη Αιολικών Πάρκων, Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων, Φωτοβολταικών εγκαταστάσεων και Μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης και παραγωγής ενέργειας από απορρίμματα και βιομάζα.

Σχόλια