Δωδεκάνησα: λουκέτο σε όλες τις χωματερές

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στη Ρόδο θα μεταφέρονται πλέον οι όγκοι των σκουπιδιών από Σύμη, Χάλκη, Τήλο και Καστελλόριζο, καθώς με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επικυρώθηκε από τον αρμόδιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κλείνουν όλες οι ανεξέλεγκτες χωματερές στα συγκεκριμένα νησιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ροδιακή», τα σκουπίδια από τα γειτονικά νησιά θα μεταφέρονται στο μοναδικό ΧΥΤΑ της περιοχής, που θα λειτουργήσει στη Ρόδο.

Εκεί θα μεταφέρονται επίσης τα απορρίμματα από άλλες περιοχές της Ρόδου, καθώς θα κλείσουν όλες οι ανεξέλεγκτες χωματερές του νησιού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εξέλιξη αυτή έχει ανησυχήσει τη νέα δημοτική αρχή της Ρόδου, καθώς αν εντοπιστούν να λειτουργούν χωματερές μετά τις 28 Δεκεμβρίου, τα πρόστιμα που θα επιβληθούν ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα δημοτική αρχή της Ρόδου συνεδρίασε εσπευσμένα έτσι ώστε να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Σημειώνεται ότι στο θέμα αναφέρθηκε και ο νομάρχης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, περιγράφοντας την κατάσταση «εξωπραγματική».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια