ΗΠΑ: εγγυήσεις δανείων 3 δισ. δολαρίων δίνει ο Ομπάμα για έργα ΑΠΕ

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η κυβέρνηση Ομπάμα παρείχε την τελευταία εβδομάδα εγγυήσεις δανείων ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή δύο εκ των μεγαλύτερων έργων εκμετάλλευσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως.

Ο υπουργός Ενέργειας Στήβεν Τσου ανακοίνωσε τη Δευτέρα (20/12) ότι η κυβέρνηση θα εγγυηθεί δάνειο ύψους 1,45 δισ. δολαρίων για την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου με παραβολοειδή κάτοπτρα στην Αριζόνα.

Πρόκειται για το ηλιακό πάρκο Solana, ισχύος 250 μεγαβάτ, στο οποίο χρησιμοποιείται τεχνολογία “λιωμένου αλατιού” για την αποθήκευση ενέργειας.

Το πάρκο θα κατασκευάσει η ισπανική εταιρεία Abengoa Solar Inc., ενώ τον τεχνολογικό εξοπλισμό θα προμηθεύσουν αμερικανικές εταιρείες.

Το υπόλοιπο της εγγύησης αφορά στο δάνειο για την κατασκευή του αιολικού πάρκου Caithness Shepherds Flat ισχύος 845 μεγαβάτ στην πολιτεία του Όρεγκον.

Την ενέργεια θα παράξουν 338 τουρμπίνες σε μια έκταση 50 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων κοντά στην πόλη Άρλινγκτον.

Η κατασκευάστρια εταιρεία δήλωσε πως το έργο θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 1,2 εκατομμύρια τόνους ετησίως, μέγεθος που ισοδυναμεί με αυτές 200.000 αυτοκινήτων, ενώ θα δημιουργηθούν 400 νέες θέσεις εργασίας.

Συνολικά, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ θα παράσχει εγγυήσεις δανείων ύψους 16,5 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση 16 μεγάλων έργων ισχύος 37 εκατομμυρίων μεγαβατωρών και δυνατότητας ηλεκτροδότησης 3,3 εκατομμυρίων νοικοκυριών.

Για το econews

Newslink

Σχόλια