Δυναμικό «ΟΧΙ στον Άνθρακα» από την Ελασσόνα

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας της Greenpeace στην Ελασσόνα, με τίτλο «Το Πραγματικό Κόστος του Άνθρακα»!

Μετά τις επιτυχημένες δράσεις κατά του λιγνίτη σε Κορινθιακό Κόλπο και Αλιβέρι, η Greenpeace κατάφερε να αναδείξει με εικόνες τις καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον της εξόρυξης και της καύσης του λιγνίτη στο πλαίσιο της απελευθέρωσης αγοράς ενέργειας στη χώρα.

Η έκθεση κράτησε τρεις μέρες και έδωσε τη μοναδική ευκαιρία σε εκατοντάδες κατοίκους της Ελασσόνας, αλλά και των γύρω περιοχών, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την απειλή της εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής για την τοπική κοινωνία της Ελασσόνας.

Οι κάτοικοι της Ελασσόνας στηρίζουν ολόψυχα την απαίτηση της Greenpeace από την Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση για βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή και τη διατήρηση του λιγνίτη στο υπέδαφος.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ελασσόνας, ενώ οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που την επισκέφτηκαν εξέφρασαν και επίσημα την έντονη και σαφή αντίθεση τους, στην προοπτική αξιοποίησης του λιγνιτικού πεδίου του Δομένικου Ελασσόνας.

Η Greenpeace επαναλαμβάνει ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας  για τη χώρα μας περνά μόνο μέσα από την χρήση των ανανεώσιμων πηγών και της πράσινης ανάπτυξης, που αποτελεί άλλωστε δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης.

Η επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση ενέργειας αποτελούν τη μοναδική λύση που θα ωφελήσει το περιβάλλον και θα ενισχύσει σημαντικά την οικονομία με τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας.

Δείτε εδώ το video της Greenpeace για το πραγματικό κόστος του άνθρακα.
Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια