"Ενεργειακή ακρίβεια πλήττει τους Έλληνες" λέει η Δημοκρατική Συμμαχία

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ερώτηση στον υπουργό Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με το κόστος της ενέργειας στη χώρα μας υπέβαλλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου.

Η δήλωση από το γραφείο Τύπου του νεοϊδρυθέντος κόμματος της κας. Ντόρας Μπακογιάννη αναφέρει τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα είναι σταθερά η μια από τις δύο ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη, στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

Ειδικότερα σε περίπου 20 νομούς της χώρας η αμόλυβδη ξεπερνά τα 1,70 ευρώ/λίτρο, στα δε πρατήρια της Αττικής παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις.

Όταν ήμασταν ανάμεσα στις φθηνότερες Ευρωπαϊκές χώρες στην τιμή της αμόλυβδης, ο σημερινός υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μιλούσε κάθε εβδομάδα για κλοπή, όργιο κερδοσκοπίας, ανεπάρκεια του κράτους.

Σήμερα που είμαστε πρωταθλητές της ακρίβειας στην Ευρώπη, που με μετριοπαθείς προβλέψεις μια μέση Ελληνική οικογένεια θα πληρώσει, για φυσικό αέριο 512 ευρώ παραπάνω από ότι το 2008, για πετρέλαιο θέρμανσης 120 ευρώ παραπάνω σε σχέση με το 2009 και για ηλεκτρικό ρεύμα 17 ευρώ περισσότερα το μήνα, ποιά είναι η άποψη του κ. Χρυσοχοϊδη και κυρίως ποιές είναι οι προθέσεις του για την αντιμετώπιση αυτού του κύματος ενεργειακής ακρίβειας που πλήττει τους Έλληνες;».

econews

Σχόλια