Χελώνα του Κυπαρισσιακού χάνει το πίσω πτερύγιό της στην Ιταλία

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τον περασμένο Οκτώβρη η προπέλα ενός σκάφους στον Κόλπο του Τάραντο στην Ιταλία χτύπησε μια χελώνα και της έκοψε το πίσω πτερύγιο.

Η χελώνα απομακρύνθηκε αιμορραγώντας και το πλήρωμα του σκάφους δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα περισσότερο από το να μαζέψει το κομμένο πτερύγιο.

Διαπιστώθηκε ότι το πτερύγιο έφερε σήμα μαρκαρίσματος του ΑΡΧΕΛΩΝ με κωδικό ΚΑ720. Μέσω του WWF Ιταλίας έφτασε στον ΑΡΧΕΛΩΝ.

Πράγματι μετά από έρευνα στη βάση δεδομένων διαπιστώθηκε ότι η χελώνα μαρκαρίστηκε στον Κυπαρισσιακό Κόλπο στις 20 Ιουλίου 2010 με δύο σήματα, ένα πίσω αριστερά (Κ720) και ένα άλλο εμπρός αριστερά.

Εφόσον η χελώνα εξακολουθεί να είναι μαρκαρισμένη είναι πολύ πιθανόν να την ξαναδούμε να ωοτοκεί. Αυτό δεν είναι περίεργο.

Σύμφωνα με τον ΑΡΧΕΛΩΝ αρκετές χελώνες με κομμένα πίσω πτερύγια καταφέρνουν να ωοτοκήσουν, με κάποια δυσκολία φυσικά στην εκσκαφή του αυγοθαλάμου.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η χελώνα ΚΑ720 θα επιζήσει την απώλεια του πτερυγίου της και θα ξαναγυρίσει μετά 2-3 χρόνια στον Κυπαρισσιακό Κόλπο για να ωοτοκήσει.

Η ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ θα είναι εκεί και θα την περιμένει.

Πηγή ΑΡΧΕΛΩΝ

Σχόλια