Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη βιοποικιλότητα από τον ΟΗΕ

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ψήφισμα για τη σύσταση διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη βιοποικιλότητα υιοθέτησε τη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.

Η σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων προσπαθειών που διεξάγει ο ΟΗΕ για την προστασία της βιοποικιλότητας και τη βιώσιμη διαχείρισή της παγκοσμίως.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες αντιδράσεις, αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Ελβετίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το μέτρο.

Στα τέλη του Οκτωβρίου, εκπρόσωποι από 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ συναντήθηκαν στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας και υπέγραψαν ιστορική συνθήκη για την προστασία των δασών, των κοραλλιογενών υφάλων και των οικοσυστημάτων.

Πλούσια και φτωχότερα κράτη συμφώνησαν να λάβουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσουν τις περιβαλλοντικές καταστροφές και την απώλεια της βιοποικιλότητας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), περίπου το ¼ των θηλαστικών, το 1/3 των αμφιβίων και περισσότερο από το 1/5 των φυτών, απειλούνται με εξαφάνιση.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια