Καμίνης: "Υπό κατάρρευση ο μηχανισμός καθαριότητας στην Αθήνα"

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για «κατάρρευση του μηχανισμού καθαριότητας» στο Δήμο Αθηναίων με ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, μίλησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

«Η Αθήνα, ιδίως στις συνοικίες εξακολουθεί να υποφέρει από τα σκουπίδια, ενώ ο μηχανισμός αποκομιδής του δήμου βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις σύγχρονες απαιτήσεις καθαριότητας», υπογράμμισε ο Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Δικαίωμα στην πόλη» και πρόσθεσε πως «ο μηχανισμός καθαριότητας του δήμου Αθηναίων βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση. Ο τρόπος που οργανώθηκε και διοικήθηκε μέχρι σήμερα αποδείχθηκε πλήρως αναποτελεσματικός».

Δηκτική απάντηση στις αιτιάσεις Καμίνη εξέδωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος δήλωσε πως «επειδή ο κ. Καμίνης λειτουργεί ως αντιπολίτευση και όχι ως νέα δημοτική αρχή (προφανώς ακόμη δεν το έχει πιστέψει) αύριο [δηλ. την Τρίτη 21/12] θα λάβει την απάντηση για όλα τα θέματα που θίγει στις σημερινές του δηλώσεις.

» Ταυτόχρονα, θα δώσω στη δημοσιότητα την επιστολή που εστάλη προ ημερών για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου της Αθήνας και ουδέποτε έλαβα απάντηση. Όταν σε λίγες ημέρες θα αναλάβει και τυπικά τις ευθύνες του, θα καταλάβει ότι κάποιες φορές ‘η σιωπή είναι χρυσός’».

Υπενθυμίζεται ότι 5τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ σήμερα (21/12) θα πραγματοποιήσει παναττική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ την Τετάρτη από τις 12 στις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα Νέα οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για παιχνίδια του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος-όπως αναφέρουν-παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του, καθυστερεί στην καταβολή των υπερωριών προηγούμενων μηνών που ανέρχονται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Για το i-live news

Newslink

Σχόλια