Συνάντηση φιλόζωων με Υπουργούς ΑΑΤ, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συνάντηση για τα θέματα των ζώων με  Υφυπουργούς και άλλους  αρμοδίους Παράγοντες των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Προστασίας του Πολίτη  και  Δικαιοσύνης είχαν εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 106 Ζωοφιλικών Σωματείων στις  15 και 16 Δεκεμβρίου .

Πιο συγκεκριμένα στις 16 .12.2010 η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την Υφυπουργό ΥΠΑΑΤ κα Μιλένα Αποστολάκη.

Τα φιλοζωικά σωματεία εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης των υπουργών γύρω από τις θέσεις τους, ενώ ανέμεναν ότι στην συνάντηση αυτή θα μας ανακοίνωναν τις θέσεις  πλέον του υπουργείου επί των κατατιθεμένων εδώ και πολλούς μήνες προτάσεων μας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν επίσης πως «το μόνο θετικό της συνάντησης ήταν η θέση της Υφυπουργού για την κατάργηση εισόδου στην χώρα μας τσίρκο με ζώα.

»Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή  και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες  αυτής της χώρας διαμαρτύρονται  εντονότατα  για αυτή την ακατανόητη καθυστέρηση επίλυσης των θεμάτων των ζώων στην χώρα μας.

»Δηλώνουμε δε  την απόφασή μας να ενημερώσουμε άμεσα την Ε.Ε. μεταβαίνοντας   στις Βρυξέλλες ,  ήδη  δε γίνονται διεργασίες συνάντησης με παράγοντες της Ε.Ε και ειδικότερα του Βελγίου , που αναλαμβάνει την Προεδρία της  από τον Ιανουάριο του νέου έτους.

»Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε σκοτωμένα ζώα, δεν αντέχουμε άλλο να  βλέπουμε εγκαταλελειμμένα ζώα, δεν αντέχουμε άλλο να βασανίζονται ζώα , ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ.

»H  κυρία Υφυπουργός έδειξε να αγωνιά για την ύπαρξη ελάχιστων  άκακων αδέσποτων στην Ακρόπολη  με τα οποία φωτογραφίζονται οι τουρίστες μαζί τους, παρά για το γεγονός ότι καθημερινά, πυροβολούνται, κρεμιούνται, δηλητηριάζονται, σκοτώνονται στους δρόμους, αλέθονται ζωντανά στους κάδους των απορριμμάτων , πνίγονται χιλιάδες ζώα της ήμερης και άγριας πανίδας.

»Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση εκπροσώπων μας  και εκπροσώπου του  GAWF με Συμβούλους του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Χρήστου Παπουτσή.

Προτάθηκε εκ μέρους μας η οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων  στις Σχολές Αστυνομικών και Αξιωματικών της χώρας, στις κατά τόπους Διοικήσεις της Αστυνομίας σε όλη την Επικράτεια,  η έκδοση φυλλαδίου με την Ελληνική Νομοθεσία και  η διανομή του σε κάθε αστυνομικό όργανο, η αποστολή εκ νέου της διαταγής της ΕΛ.ΑΣ μέχρι και το τελευταίο αστυνομικό τμήμα της Επικράτειας.

Έγινε εκ μέρους μας εκτενής αναφορά  για τα αλυσοδεμένα σκυλιά των βαρελιών και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα αυτό.

Για τις ανωτέρω προτάσεις μας θα ενημερωθεί ο Υπουργός και αναμένουμε σχετικές αποφάσεις.

»Σε πολύ θετικό κλίμα έγινε και η συνάντησή μας με ανωτάτους  Δικαστικούς, Συμβούλους του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη.

»Προτάθηκε εκ μέρους μας η αύξηση της ποινής φυλάκισης για τα αδικήματα κατά των ζώων έως και 5 χρόνια και εκφράστηκε η θέληση χιλιάδων πολιτών ορισμένα ιδιαίτερα ειδεχθή εγκλήματα κατά των ζώων να υπαχθούν στην κατηγορία του κακουργήματος.

»Συζητήθηκε επίσης η θέση μας,  οι μηνύσεις για εγκλήματα κατά των ζώων να εκδικάζονται άμεσα και κυρίως όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτόφωρου .

»Και για τα δύο θέματα θα γίνουν θετικές εισηγήσεις εκ μέρους των συμβούλων προς τον Υπουργό και αναμένονται οι αποφάσεις του επ΄αυτών.

»Στην ηλεκτρονική διεύθυνση των υπουργών των ανωτέρω υπουργείων κατατέθηκε και το κείμενο συλλογής υπογραφών (petition) με  10.000  υπογραφές για τις κακοποιήσεις ζώων στην χώρα μας. Το  petition  αυτό, που επιμελήθηκε η Ρίτσα Ανεστοπούλου είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας το έβδομο σε όλη την Ευρώπη με τόσο μεγάλο αριθμό υπογραφών και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Πηγη: Αδεσποτο

Σχόλια