ΗΠΑ: επένδυση-μαμούθ για την εκμετάλλευση αιολικής ενέργειας

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η εταιρεία Atlantic Wind Connection σχεδιάζει να καταθέσει αίτηση προς τις ενεργειακές αρχές των ΗΠΑ για να κατασκευάσει ένα γιγάντιο σύστημα μεταφοράς ενέργειας στον Ατλαντικό Ωκεανό, κατά μήκος της ακτογραμμής των κεντροανατολικών Πολιτειών.

Στόχος της επένδυσης, να αναπτύξει την απαραίτητη υποδομή για την εκμετάλλευση του αιολικού δυναμικού της περιοχής, με σύμμαχο τα ρηχά νερά που επιτρέπουν τη δημιουργία θαλάσσιων αιολικών πάρκων.

Ειδικότερα, το σύστημα θα εκτείνεται από το Νιου Τζέρσεϋ ως τη Βιρτζίνια και θα επιτρέψει τη μεταφορά ενέργειας μεγέθους 6000 MW από θαλάσσια αιολικά πάρκα που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν μελλοντικά σε 1,9 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Την ανάπτυξη του σχεδίου προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων δολαρίων έχει αναλάβει η εταιρεία Trans-Elect, η οποία εκτιμά το συνολικό αιολικό δυναμικό των κεντροανατολικών Πολιτειών σε 60.000 MW.

Εκτιμάται πως η ολοκλήρωση του σχεδίου θα δημιουργούσε χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα ενίσχυε την ανάπτυξη της χειμαζόμενης αμερικανικής οικονομίας και θα συνέβαλλε στην παροχή «καθαρής» ενέργειας σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Για το econews

Newslink

Σχόλια