Πρόγραμμα για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην Ηλεία

0
29

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Προσπάθειες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, τρία χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας, ξεκινά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΤΕΙ Λαμίας και το ΤΕΙ Κρήτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το πρόγραμμα, που έχει τίτλο «Δράσεις αποκατάστασης παρόδιων οικοσυστημάτων πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας», πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.900.000,00 ευρώ , ποσό το οποίο θα δοθεί από τις χώρες του ΕΟΧ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) κατά 50% και το υπόλοιπο 50% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εργασίες περιλαμβάνουν τη μελέτη και την εκτέλεση καθαρισμών και αναδασώσεων σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, καθώς και εργασίες για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων, τη διευθέτηση των υδάτινων απορροών και τη διαμόρφωση χώρων προβολής.

Ηδη εγκαταστάθηκαν τα πρώτα συνεργεία και ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των οικοσυστημάτων.

Σημειώνεται οι αναδασώσεις θα πραγματοποιηθούν από δασεργάτες που διαμένουν στην πυρόπληκτη περιοχή και αγρότες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια