Βρετανία: κυβερνητικό «φρένο» στη χρηματοδότηση «πράσινης» επένδυσης

0
4
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το σχέδιο “διάσωσης” της βρετανικής εταιρείας εξορύξεων Powerfuel, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογίες “καθαρής” καύσης άνθρακα ναυαγεί διότι η κυβέρνηση της χώρας είναι αποφασισμένη να χρηματοδοτήσει αποκλειστικά “πράσινα” έργα μικρής κλίμακας.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Ρίτσαρντ Μπατζ σχεδίαζε να δημιουργήσει δίπλα στο ορυχείο του στο Χάτφιλντ του Γιορκσάιρ μια μονάδα ισχύος 900ΜW η οποία θα χρησιμοποιούσε τεχνολογία συλλογής και αποθήκευσης του διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο δεν θα διέρρεε στην ατμόσφαιρα.

Αποθηκευμένο CO2 θα διοχετευόταν επίσης σε μια μονάδα εξόρυξης πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα και θα συνέβαλλε στην αύξηση της παραγωγής.

Η βρετανική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον της, στρεφόμενη σε μικρότερα έργα, με τον επιχειρηματία να αναζητά κεφάλαια 635 εκατ. λιρών για την ολοκλήρωση του έργου.

Μέχρι στιγμής διάφορες εταιρείες έχουν αποσυρθεί με το αιτιολογικό της έλλειψης χρηματοδότησης και των χαμηλών τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Για το econews

Newslink

Σχόλια