Ένας παράδεισος για τους ορφανούς γορίλες!

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το πρώτο καταφύγιο για ορφανούς γορίλες ξεκίνησε τη λειτουργία του σε μια αγροτική περιοχή του Κονγκό.

Το κέντρο αποκατάστασης ονομάζεται GRACE και πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ταμείου Dian Fossey για τους Γορίλες.

Στόχος του κέντρου είναι στην ουσία να εκπαιδεύσει τους ορφανούς γορίλες έτσι ώστε να μπορούν να επιβιώσουν στην άγρια φύση.  Όταν ο στόχος επιτευχθεί, οι γορίλες θα απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, σε ένα γειτονικό δάσος στη λεκάνη απορροής του Κονγκό.

Σημειώνεται ότι στο κέντρο φιλοξενείται ένα σπάνιο είδος γορίλων που προέρχεται από τους ορεσίβιους γορίλες και ζει αποκλειστικά στο ανατολικό Κονγκό.

Οι μικροί γορίλες που μεταφέρθηκαν στο κέντρο αποκατάστασης είναι σωματικά ταλαιπωρημένοι και συναισθηματικά εύθραυστοι , καθώς στην πλειοψηφία τους έζησαν κάτω από δύσκολες συνθήκες και βίωσαν εξαιρετικά τραυματικές εμπειρίες.

Κάποιοι απ’ αυτούς «απήχθησαν» βίαια από λαθροθήρες που σκόπευαν να πουλήσουν το κρέας τους στη μαύρη αγορά ή να τους διακινήσουν στο παρεμπόριο άγριων ζώων .

Σημειώνεται ότι οι πρώτοι ορφανοί γορίλες μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο GRACE με ελικόπτερο που διέθεσε η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο Κονγκό. Η μεταφορά με φορτηγό ήταν αδύνατη εξαιτίας των κακών υποδομών και των κακοτράχηλων δρόμων.

Σε δηλώσεις της η Sandy Jones, διευθύντρια του κέντρου αποκατάστασης, επισήμανε ότι όλα τα είδη γορίλα κινδυνεύουν με εξαφάνιση, ενώ προειδοποίησε ότι αν συνεχιστούν οι δολοφονίες των ζώων και η καταστροφή των οικοτόπων τους, σύντομα θα εξαλειφθούν.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια