Σερενγκέτι: σκότωσαν έναν από τους πέντε ρινόκερους του πάρκου

0
17

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Λαθροθήρες σκότωσαν έναν από τους πέντε μαύρους ρινόκερους που μεταφέρθηκαν τον Μάιο από τη δυτική Αφρική στο πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας.

Ο ρινόκερος σκοτώθηκε μόλις επτά μήνες μετά τη μεταφορά του στο πάρκο, παρά το γεγονός ότι του είχε εμφυτευθεί ηλεκτρονικό τσιπ, ενώ προστατευόταν και από ομάδα φρουρών που είχαν λάβει ειδική εκπαίδευση για τη φύλαξη των ζώων.

Η ανεξέλεγκτη λαθροθηρία στην περιοχή Σερενγκέτι τη δεκαετία του ’60 και του ’70 είχε ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του πληθυσμού των μαύρων ρινόκερων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από 1.000 ρινόκερους απέμειναν μόνο 70.

«Μας πληροφόρησαν την Κυριακή ότι ο ένας από τους πέντε ρινόκερους που είχαν μεταφερθεί στο πάρκο έλειπε και το τσιπάκι του είχε απενεργοποιηθεί» δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Φυσικών Πόρων της Τανζανίας, Ezekiel Maige.

«Την Τρίτη βρήκαμε το κουφάρι του άτυχου ζώου και το κέρατό του είχε αφαιρεθεί. Αυτό  το έκαναν σίγουρα λαθροθήρες», προσέθεσε.

Οι ρινόκεροι σκοτώνονται από τους λαθροθήρες για το κέρατό τους, το οποίο πωλείται ακριβά στη Μέση Ανατολή. Λέγεται ότι το κέρατο του ρινόκερου έχει θεραπευτικές ιδιότητες, κατί που φυσικά δεν έχει αποδειχτεί.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια