Βιοποικιλότητα: διεθνές βραβείο στην εκστρατεία της ΕΕ

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευαισθητοποίηση στην απώλεια βιοποικιλότητας απονεμήθηκε ένα σημαντικό βραβείο στον τομέα της επικοινωνίας, μία «Διάκριση Ευρωπαϊκής Αριστείας».

Τα βραβεία αυτά – τα οποία επιλέγει ανεξάρτητη επιτροπή 30 διακεκριμένων προσωπικοτήτων στον τομέα των επικοινωνιών – έχουν ως σκοπό να τιμήσουν εξαιρετικά επιτεύγματα από επαγγελματίες στον χώρο των επικοινωνιών.

Το βραβείο αφορά την κατηγορία Περιβάλλον και Οικολογία.

Η εκστρατεία, η οποία επικεντρώνεται γύρω από ένα φιλμ ευρείας διάδοσης και από το σλόγκαν «μας αφορά όλους», άγγιξε εκατομμύρια ευρωπαίους ανά την ήπειρο, και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το επόμενο έτος.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος Janez Potočnik δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση διαπιστώνω πόση προσοχή έχει αποσπάσει η εκστρατεία αυτή.

Η απώλεια βιοποικιλότητας είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και μάλιστα πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

Εκστρατείες σαν κι αυτή είναι καίριες, επειδή οι νέοι αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική ομάδα πίεσης. Αυτοί εξάλλου θα θιγούν περισσότερο από την απώλεια βιοποικιλότητας και γι’ αυτό η φωνή τους πρέπει να ακουστεί δυνατότερα απ’ όλες».

Η εκστρατεία, η οποία συνεχίζεται σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ, γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία.

Υπογραμμίζει τη σύνδεση βιοποικιλότητας και κέντρων, με άξονα την ιδέα της απώλειας βιοποικιλότητας, χρησιμοποιώντας εντυπωσιακό οπτικό υλικό που φέρνει στο μυαλό την εικόνα του περιγράμματος – με κιμωλία – των θυμάτων στους τόπους εγκλήματος.

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε δρώμενα και έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες πρακτικής εξάσκησης σχετικά με τη βιοποικιλότητα.

Ο ιστότοπος (http://www.μαςαφοραολους.eu/) είχε πάνω από 3,5 εκατομμύρια επισκέψεις, το βίντεο ευρείας διάδοσης (http://www.youtube.com/watch?v=drd-Bs4jtf8&feature=related) είχε τουλάχιστον 1.5 εκατομμύριο θεάσεις).

Ιστορικό: Οι Διακρίσεις Ευρωπαϊκής Αριστείας

Οι Διακρίσεις Ευρωπαϊκής Αριστείας είναι ανοιχτές στις δημόσιες σχέσεις, στις επικοινωνίες, στις δραστηριότητες προαγωγής και κύρους και στους επαγγελματίες στον τομέα της προβολής, προερχόμενους από εταιρείες, γραφεία συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώσεων και ΜΚΟ, των οποίων το έργο το 2010 χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικό ταλέντο και ιδιαίτερες ικανότητες.

Το έτος αυτό έγιναν 1400 υποβολές σε όλες τις κατηγορίες, ενώ προκρίθηκαν πέντε ταινίες στην κατηγορία του περιβάλλοντος.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από διευθυντικά στελέχη και ανώτερα διαχειριστικά στελέχη επικοινωνιών σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων, πολυεθνικές εταιρείες, πανεπιστήμια, καθώς και κυβερνητικούς εκπρόσωπους.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια