ΚΑΠΕ: ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων – Ημερίδα 17 Δεκεμβρίου

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Ενεργειακή Αναβάθμιση των κτιρίων θα αποτελέσει ισχυρή τάση στον τομέα των κατασκευών στην Ελλάδα, τα επόμενα χρόνια, καθώς ο κτιριακός τομέας καταναλώνει σχεδόν το 40% της ενέργειας της χώρας, σε μια εποχή που είναι επιβεβλημένη η μείωση των ενεργειακών δαπανών και ταυτόχρονα η προστασία του περιβάλλοντος.

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ, λειτουργώντας παραδειγματικά για τα κτίρια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη χώρα μας, προχώρησε στην ενεργειακή αναβάθμιση του Κτιρίου Διοίκησης του στο Πικέρμι.

Πρόκειται για ένα έργο που κρίθηκε αναγκαίο στο πλαίσιο υιοθέτησης της κοινοτικής νομοθεσίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων στη χώρα μας και της πρόσφατης εφαρμογής του Κανονισμού για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), και  στοχεύει στην ανάδειξη των οικονομικών και περιβαλλοντικών οφελών, αλλά και της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, που προκύπτουν από την εφαρμογή ώριμων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Καθοριστική υπήρξε η συμβολή των εταιρειών Polykem, Dow, Isomat & Alumil που εφάρμοσαν στο ΚΑΠΕ το ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης KELYFOS και στήριξαν οικονομικά το εγχείρημα.

Για την παρουσίαση των τεχνικών στοιχείων του έργου, των διαφορετικών σταδίων υλοποίησής του, καθώς και των τελικών οφελών του, το ΚΑΠΕ και η Polykem συνδιοργανώνουν εσπερίδα με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων – Το παράδειγμα του κτιρίου διοίκησης του ΚΑΠΕ», την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 17.00, στο Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza (Βασ. Γεωργίου 2, Πλ. Συντάγματος).

Η εσπερίδα απευθύνεται σε μελετητές – κατασκευαστές, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα, εκπροσώπους δημόσιων οργανισμών, ενεργειακών φορέων, βιομηχανιών, ειδικούς σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας, περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.α. Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ,  κα Ι. Δουνάκη, τηλ. 210 6603212, fax 210 6603302, e-mail: dounaki@cres.gr

Σχόλια