Ελληνοτουρκικά: «Μπίζνες στο Αιγαίο» παραδέχτηκε ο Νταβούτογλου

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την παραδοχή ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν ήδη ξεκινήσει επιχειρηματική συνεργασία στο Αιγαίο έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της δεξίωσης που παρέθεσε ο ο Ελληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» οι φήμες για επικείμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προβάλλονται και από κύκλους στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βιάζεται να προωθήσει τα ελληνοτουρκικά, γεγονός που ευχαριστεί την αμερικανική διπλωματία.

Σημειώνεται πως η δεξίωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ωνάση στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Νταβούτογλου ξεναγήθηκε στην έκθεση θέμα «Ηρωες: Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα», ενώ στη συνέχεια δήλωσε «Είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση που επισκέπτομαι αυτή την έκθεση και βρίσκομαι μαζί με τους φίλους μου της ελληνικής πρεσβείας και της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ. Είναι η κοινή μας κληρονομιά, ήλθα με ευχαρίστηση και ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Αισθάνθηκα σαν να βρίσκομαι στη Μεσόγειο, στην Τροία ή στην Αθήνα, στις δύο απέναντι ακτές του Αιγαίου. Είδα έργα από την Τροία, από την ελληνική παράδοση και ως ακαδημαϊκός και ως γείτονας της Ελλάδας, απόλαυσα την επίσκεψη».

Για το econews

Newslink

Σχόλια