Απαγόρευση πώλησης ζώων από pet shops στο Τέξας;

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Austin, στο Τέξας συνεδριάζει στις 16/12 για να αποφασίσει πιθανότατα την απαγόρευση πώλησης σκύλων & γατών από pet shops.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του νόμου, η απαγόρευση θα αφορά την πώληση σκύλων & γατών εκτός του εκτροφείου. Δηλαδή θα απαγορεύεται να πωλούνται ζώα από pet shop και θα επιτρέπεται μόνο από εκτροφεία.

Φυσικά, εξαίρεση αποτελούν τα καταφύγια αδέσποτων όπου τα ζώα δίνονται έναντι μικρής αμοιβής για τα έξοδα περίθαλψής τους, σύμφωνα με δημοσίευμα στο adespoto.gr.

Ο νόμος θα αλλάξει και τον ορισμό του εμπόρου. Τώρα έμπορος ζώων θεωρείται κάποιος που πουλά περισσότερα από 15 σκυλιά ή γάτες το χρόνο. Πλέον, θα απαγορεύεται η πώληση σκύλων & γατών από εμπόρους ζώων, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Επιπλέον, ο νόμος θα υποχρεώνει τους εμπόρους να ενημερώσουν για το microchip και την στείρωση τους αγοραστές. Μάλιστα, αν πωλούν στειρωμένα ζώα θα απαλλάσονται από τους φόρους. Αντίθετα, οι παραβάτες θα πληρώνουν 200 δολλάρια πρόστιμο ανά ζώο!

Το Τέξας φαίνεται ότι ακολουθεί το παράδειγμα του Μισούρι, του Όρεγκον και άλλων περιοχών, ειδικά στις ΗΠΑ που μετά από πιέσεις φιλοζωϊκών οργανώσεων για τα παράνομα puppy mills και τις άθλιες συνθήκες εκτροφής των καθαρόαιμων ζώων που πουλάνε τα pet shops σε όλο το κόσμο, λαμβάνουν μέτρα!

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια