"Πέρασε" το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά – Διεγράφη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με ψήφους 156 ψήφους υπέρ και 130 κατά «πέρασε» από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να διαγράφει από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον βουλευτή Πρέβεζας, Ευάγγελο Παπαχρήστο, που ψήφισε αρνητικά.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο και επέκρινε τους επικεφαλής των συνδικάτων για τις αντιδράσεις τους: «οι εργαζόμενοι σήμερα δεν χρειάζονται τους εύκολους εργατοπατέρες. Θέλουν κανόνες και αυτό διασφαλίζει το νομοσχέδιο αυτό», είπε σχετικά από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου.

Νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αποσύρει τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπε διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 24 δισ. ευρώ μετά τις αντιδράσεις τουλάχιστον 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που απείλησαν με καταψήφιση.

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη επανέλαβε ότι δεν καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις, αποδυναμώνονται οι ατομικές συμβάσεις και ζήτησε «να σταματήσει η κινδυνολογία περί μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα».

Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για «πόλεμο» και διαδικασία μεθοδευμένης χρεωκοπίας της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική: «αν δεν μπορείτε, να σηκωθείτε να φύγετε. Γιατί οδηγείτε την χώρα από μαρασμό σε μαρασμό, είναι λάθος, είναι θάνατος, είναι το μνημόσυνο της Πατρίδας», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «κατήφορο χωρίς σταματημό», ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μίλησε για «χτύπημα στην καρδιά του κοινωνικού κράτους».

Η Νέα Δημοκρατία, τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση για την υιοθέτηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Υπενθυμίζεται πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής, υπερψήφισε ωστόσο 10 από τις 17 διατάξεις του.

Πηγή i-live news

Σχόλια