Τα εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης για την Αρκούδα

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μέσα σε χιονισμένο τοπίο αλλά σε πολύ θερμό κλίμα εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα που θα λειτουργεί στο εξής ο Αρκτούρος στο Νυμφαίο της Φλώρινας, στο ιστορικό κτήριο της Νικείου Σχολής.

Το Κέντρο Ενημέρωσης εγκαινίασαν η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Μιλένα Αποστολάκη, ο Πρόεδρος του Αρκτούρου κ. Γιάννης Μπουτάρης και το μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Γιώργος Αγουρίδης.

Η Υφυπουργός, κα Αποστολάκη αναφέρθηκε στο Νυμφαίο και τη δράση του Αρκτούρου ως την άλλη Ελλάδα, τη ζωντανή και δημιουργική,   αυτή που όλοι αναζητούμε και επιδιώκουμε ακόμη και στις ορεινές μεθόριες περιοχές όπως το Νυμφαίο.

Ο Πρόεδρος του Αρκτούρου, κ. Μπουτάρης έθεσε το ζήτημα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης   και ευαισθητοποίησης ως θέμα πολιτισμού καθώς και της προστασίας της άγριας ζωής ως ζήτημα διαφύλαξης της εθνικής μας κληρονομιάς.

Ο κ. Αγουρίδης συνεχάρη τον Αρκτούρο για την υλοποίηση ενός έργου μεγάλης περιβαλλοντικής ευαισθησίας και δήλωσε εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σταθερός υποστηρικτής των δράσεων του Αρκτούρου.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ,   κ. Κωνσταντινίδης,   ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής, ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κύρκος,  ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νυμφαίου, κ. Γιώργος   Μπουτάρης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και ΜΜΕ, επιχειρηματίες και κάτοικοι   της ευρύτερης περιοχής.

Παρά το χιόνι και το δριμύ ψύχος ακολούθησε επίσκεψη στο Καταφύγιο της Αρκούδας.

Στο χώρο της Νικείου Σχολής εκτίθενται με δωρεά του καλλιτέχνη προς τον Αρκτούρο, γλυπτά από το έργο «Δωμάτιο ενός εφήβου» του Χάρη Κοντοσφύρη.

Στο χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης για την Αρκούδα λειτουργεί παράλληλα και πωλητήριο αναμνηστικών του Αρκτούρου.

Το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα θα λειτουργεί όλο το χρόνο καθημερινά και τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 ως τις 19.00.

Για σχολεία και ομάδες ισχύουν ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας 23860 31155.

Ο Αρκτούρος ευχαριστεί θερμά την Κοινότητα Νυμφαίου για την παραχώρηση του ιστορικού κτηρίου της Νικείου Σχολής καθώς και για τη διαρκή υποστήριξη και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

*η φωτογραφία είναι του Αρκτούρου

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια