ΔΕΗ: επενδύσεις 2 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επενδύσεις 2 δισ. ευρώ την επόμενη 5ετία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρες». Στόχος είναι να προστεθούν στο σύστημα 1.000 MW.

Ενημερώνοντας την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε και στον απολογισμό του 9μήνου, τονίζοντας πως τα κέρδη της επιχείρησης προ φόρων ήταν 609 εκατ. ευρώ, δηλαδή μειωμένα 30% σε σχέση με το 2009.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των πωλήσεων, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να έχει χάσει μερίδιο στην αγορά, αλλά και στην αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Σημειώνεται επίσης ότι η ΔΕΗ δημοσίευσε στον Τύπο πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προμήθεια των μονάδων της στην Κρήτη με φυσικό αέριο.

Η πρόσκληση αφορά την απευθείας τροφοδοσία των μονάδων είτε με αεριοποιημένο LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο), είτε με CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο).

Η τελική επιλογή του τύπου του καυσίμου θα γίνει από την εταιρία, ανάλογα με τις προσφορές και το επενδυτικό σχέδιο που θα δεχθεί.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια