Πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Τα Μέσα Μεταφοράς

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Παραλύουν σήμερα Τετάρτη (15/12) δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική συγκέντρωση των δύο μεγαλύτερων συνδικαλιστικών ενώσεων της χώρας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Όσον αφορά στα Μέσα Μεταφοράς η κατάσταση θα έχει ως εξής:

– Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις τόσο της Olympic Air όσο και της Aegean Airlines λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση, όλο το εικοσιτετράωρο.

-Σήμερα (15/12) όπως και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

-Όσον αφορά στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, το Μετρό και ο ΗΣΑΠ από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και το τραμ από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν και τα ταξί από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη, τα αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

-Τα πλοία δεν θα αποπλεύσουν καθώς συμμετέχει στην απεργία η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κλειστά θα είναι τα φαρμακεία.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια λόγω 24ωρης απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων και οι τράπεζες.

Τέλος, οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης καθώς και σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο.

Πηγή i-live news

Σχόλια