Φωτοβολταικά στις στέγες αποθηκών του ΟΣΕ

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση φωτοβολταικών στις στέγες αποθηκών του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο, απηύθυνε η θυγατρική του οργανισμού ΓΑΙΑΟΣΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές».

Ο πρόεδρος και διευθύνων της εταιρείας κ. Ν. Ιωαννίδης, δήλωσε ότι «η πρωτοβουλία αυτή της νέας διοίκησης εντάσσεται στο πλαίσιο της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του οργανισμού με επενδυτικό σκεπτικό, ικανό να αποτελέσει πηγή πολυδιάστατων ωφελημάτων για τη ΓΑΙΑΟΣΕ αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη γενικότερα».

Οι στόχοι της εταιρείας είναι να αξιολογήσει τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της και να επιλέξει τα πλέον κατάλληλα για την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων παραγωγής ενέργειας, η άμεση -με πόρους της εταιρείας- υλοποίηση επενδύσεων σε επιλεγμένα ακίνητα ιδιοκτησίας του ΟΣΕ και η συνεργασία με ιδιώτες για την αξιοποίηση ακινήτων με σκοπό την εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ διαχειρίζεται 4.500 κτίρια σε όλη τη χώρα, συνολικού εμβαδού 540.000 τ.μ.

Στο εμβαδό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι σταθμοί, καθώς πολλοί από αυτούς είναι διατηρητέα κτίσματα ή είναι μικρής έκτασης και συνεπώς περιορισμένου οικονομικού ενδιαφέροντος.

Ο διαγωνισμός αφορά δύο κτίρια του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο, τα οποία ενοικιάστηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στον «Αθήνα 2004» έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 23η Δεκεμβρίου.

Η πρόσκληση αφορά τη στέγη κτιρίου, εμβαδού κάλυψης περίπου 37.300 τ.μ., καθώς και τη στέγη κτιρίου εμβαδού 17.000 τ.μ..

Από την πλευρά της η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει προχωρήσει στην εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης και της κατάθεσης αίτησης στη ΔΕΗ για τη σύνδεση του φωτοβολταϊκού σταθμού με το δίκτυο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, η συνολική ισχύς που θα απαιτηθεί θα φτάσει τα 3ΜV (2MV και 1ΜV) και θα είναι ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες λειτουργιών των δύο κτιρίων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια