Εργοστάσιο διαλογής αποβλήτων και παραγωγής ενέργειας στο Αγρίνιο

0
237

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το εργοστάσιο μηχανικής διαλογής στερεών αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας και ανακυκλώσιμων υλικών στη Λεπενού Αγρινίου, βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έγκριση κατασκευής του.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι άνω των 30 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές».

Παράλληλα, εγκαινιάζεται σήμερα ο ΧΥΤΑ Στράτου στη θέση Μονοδένδρι του Τοπικού Διαμερίσματος Λεπενού, που κατασκευάστηκε από τη Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας, προϋπολογισμού 7,8 εκατ. ευρώ.

Ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, δήλωσε ότι «Η συνεργασία της N.A. Αιτωλοακαρνανίας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και με τα αρμόδια υπουργεία, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος ορθολογικής διαχείρισης απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία».

Επίσης, πρόσθεσε ότι προωθήθηκαν και υλοποιήθηκαν έργα υψηλών προδιαγραφών, που θέτουν την Αιτωλοακαρνανία στην πρωτοπορία και συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με την οικονομική ανάπτυξη.

Μεταξύ των άλλων έργων είναι η κατασκευή ΧΥΤΑ στη Λεπενού, η λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, η αποκατάσταση της χωματερής Θέρμου, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Θέρμου,η αποκατάσταση της χωματερής Αμφιλοχίας, Αχελώου, Αστακού, η ολοκλήρωση και λειτουργία του ΧΥΤΑ Ναυπάκτου και η αποκατάσταση της χωματερής στην ίδια περιοχή.

Ο νομάρχης πρόσθεσε ότι «όλα τα ανωτέρω ωρίμασαν τις συνθήκες για να αποκτήσει η περιοχή μας την μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) και τη λειτουργία εργοστασίου μηχανικής διαλογής στερεών αποβλήτων στη Λεπενού, από το οποίο θα παράγεται κυρίως ενέργεια και ανακυκλώσιμα υλικά» .


Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια