Ένταση και επεισόδια στην Κερατέα

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πολεμικό το σκηνικό τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην Κερατέα με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΑ.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η κυβέρνηση προσπαθεί να προλάβει τις προθεσμίες για το κλείσιμο των χωματερών ώστε να λάβει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 36 εκατ. ευρώ.

Υστερα από αναζωπύρωση της έντασης, το απόγευμα της Δευτέρας η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας το Ειρηνοδικείο Λαυρίου έδωσε προσωρινή διαταγή διακοπής των εργασιών στο Οβριόκαστρο Κερατέας δικαιώνοντας τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, καθώς δεν έχουν συντελεστεί οι απαλλοτριώσεις ενώ η τελική εκδίκαση αναμένεται την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις πρόκειται να δοθούν άμεσα στους κατόχους τίτλων ιδιοκτησίας έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Στο μεταξύ, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελ. Ράικου, για να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος του εισαγγελέα και των αστυνομικών αλλά και για τις συνθήκες τραυματισμού δημοσιογράφου του ΑLTER, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Τα βίαια επεισόδια ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, όταν οι κάτοικοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη λεωφόρο Λαυρίου.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ κάποιοι άναψαν φωτιές στις καλαμιές, στις άκρες της λεωφόρου.

Νεαροί έριχναν μολότοφ, πέτρες, ξύλα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα πνεύματα άναψαν περισσότερα την Κυριακή, όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί από τα χωράφια της περιοχής.

Την ώρα που σημειώνονταν τα βίαια επεισόδια, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει ότι οι εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΥ Κερατέας ξεκίνησαν, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΥ Γραμματικού που άρχισαν τον Νοέμβριο 2009.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια