Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: έργο «στρατηγικής προτεραιότητας»

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

O υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σε ημερίδα του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη έργο στρατηγικής προτεραιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο υφυπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι «στόχος μας είναι η παραπέρα ενίσχυση των σχέσεων μας με τη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας».

Η Βουλγαρία ζητά τη ματαίωση του έργου, ισχυριζόμενη ότι η κατασκευή του αγωγού θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ο κ. Μανιάτης απαντώντας στη βουλγαρική κυβέρνηση, υποστήριξε ότι ο αγωγός θα μειώσει τον κίνδυνο θαλασσίου ατυχήματος δεξαμενόπλοιου στα Δαρδανέλια και το Βόσπορο.

Επίσης, επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εγκρίνει την προκαταρκτική μελέτη «με βάση όλες τις αυστηρές Ευρωπαϊκές προδιαγραφές».

Όσον αφορά τα οφέλη του αγωγού για την ελληνική οικονομία, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας, που θα αφορούν στην υλοποίηση του έργου και 150 μόνιμες, που θα αφορούν στη λειτουργία του.

Το κόστος του αγωγού στο ελληνικό έδαφος θα φθάσει το 1,5 δις δολάρια και θα ανατεθεί σε ελληνικές εταιρείες, με χρόνο κατασκευής τα 2,5 χρόνια.

Περίπου 35-50 εκατ. ευρώ υπολογίζονται ότι θα είναι κάθε χρόνο τα μόνιμα έσοδα και θα επενδύονται στη Θράκη.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια