Ιδανική πηγή ενέργειας οι μικροοργανισμοί

0
43

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ως ιδανική πηγή ενέργειας χαρακτήρισε τους μικροοργανισμούς ο καθηγητής Γενετικής του τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ και μέλος της ιδρυτικής επιτροπής και του ΔΣ της επιστημονικής εταιρείας «Μικροβιόκοσμος», Ζαχαρίας Σκούρας μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

Σύμφωνα με τον κ. Σκούρα, οι μικροοργανισμοί αποτελούν αειφόρο και φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας, ενώ είναι ευπροσάρμοστοι στη μεταβολή των περιβαλλοντικών συνθηκών.

Όπως επεσήμανε ο καθηγητής οι μικροοργανισμοί είναι οι πρώτες μορφές ζωής που εμφανίσθηκαν στον πλανήτη, διευκρινίζοντας ότι οι μοναδικές ικανότητες προσαρμογής που διαθέτουν, τους οδήγησαν στην κατάληψη σχεδόν όλων των οικολογικών θώκων του πλανήτη.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση στο ΝΟΗΣΙΣ εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Τα πρόσωπα της Επιστήμης» .

Η θεματολογία των εκδηλώσεων αυτών αφορά στους ανθρώπους που άνοιξαν νέους δρόμους στις επιστήμες, στη ζωή τους και στις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς τους, σε ζητήματα φιλοσοφίας, δεοντολογίας, ηθικής, διδακτικής και γνωσιολογίας των επιστημών, καθώς και σε πρόσωπα της επιστήμης, που δραστηριοποιούνται στον παρόντα χρόνο, αναδεικνύοντας τη συμβολή τους στη διάδοσή της.

Για το econews

Newslink

Σχόλια