Αναβλήθηκε η δίκη του βοσκού- κατάσχονται τα άλλα σκυλιά του

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Αναβλήθηκε για τις 28/03/2011 η δίκη του βοσκού που με τα ίδια του τα χέρια και με αμβλύ όργανο «έβγαλε» τα μάτια του ποιμενικού του σκύλου.

Η αναβολή δόθηκε, ως εξ άλλου αναμενόταν, από το δικαστήριο κατόπιν αιτήματος του ιδίου λόγω απουσίας του δικηγόρου του, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο adespoto.gr.

Μέσα και έξω από το Ειρηνοδικείο του Αγίου Νικολάου είχαν συγκεντρωθεί πολλές δεκάδες πολίτες που σέβονται και προστατεύουν τα ζώα.

Μεγάλο πανό κρατούσαν ντόπιοι πολίτες με θέμα  «τερμα στην κτηνωδία /αυστηρή νομοθεσια», ενώ αρκετά αυτοκόλλητα με την φράση «ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» είχαν κολληθεί παντού .

Στην συγκέντρωση επίσης διαβάστηκε ποίημα το οποίο έστειλαν Ολλανδοί πολίτες , που πληροφορήθηκαν μέσω ιντερνέτ την αποτρόπαια πράξη του δράστη.

Μικρή αναφορά-ομιλία στα θέματα της κακοποίησης των ζώων στην Κρήτη και στην χώρα έκανε εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 106 Ζωοφιλικών Σωματείων.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής  συναντιέται την Τετάρτη στις 12.00 μ.μ. με πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Πέμπτη με την Υφυπουργό κα Μιλένα Αποστολάκη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , όπου και θα συζητηθούν οι προτάσεις της Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. για όλα τα θέματα των ζώων και εφ΄όλης της ύλης.

Στην συνέχεια η ίδια αντιπροσωπεία , από τις Αν. Μπομπολάκη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «η προστασία των Ζώων» και Μ. Χουστουλάκη του Συλλόγου Ζωφόρος Ηρακλείου καθώς και την Τζόαν Pαπάνη πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Ελούντας PAWS , μετέβησαν στην Εισαγγελία Νεαπολέως και συζήτησαν με την αρμόδια εισαγγελέα κα Πολιτάκη.

Από την εισαγγελέα εδόθη αντίγραφο της εντολής για προσωρινή αφαίρεση των υπολοίπων σκύλων του βοσκού, ικανοποιώντας σχετικό αίτημά μας, βάσει της ειδικής διατάξεως του 3170/2003 .

Θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά , ότι όσες αναβολές και αν ζητήσει ο βοσκός, εμείς θα είμαστε πάντα εκεί παρόντες , μέχρι να πετύχουμε την καταδίκη του για το έγκλημα το οποίο διέπραξε.

Για την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή
Ζωοφιλικών Σωματείων

Αναστασία Μπομπολάκη
Μαρία Χουστουλάκη

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια