Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τα επεισόδια στην Κερατέα

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν τα επεισόδια την Κυριακή στην Κερατέα, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, οι κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και τον εισαγγελέα με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια και να σημειωθούν τραυματισμοί.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πρωί της Δευτέρας, με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένης Ράικου, παραγγέλθηκε διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για απόπειρα κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών και εισαγγελέως.

Επιπλέον, με προφορική εντολή της εισαγγελίας, παραγγέλθηκε διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον τραυματισμό δημοσιογράφου. Για το ίδιο περιστατικό έχει διαταχθεί από την αστυνομία προκαταρκτική διοικητική εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι και η δημοτική Αρχή, που αντιδρούν στην κατασκευή του ΧΥΤΑ, έκλεισαν την Κυριακή με υδροφόρες και οχήματα όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο ΧΥΤΑ ώστε να εμποδίσουν τα μηχανήματα να φτάσουν στη χωματερή.

Αργότερα ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ νεαρών με κράνη και αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ δημοσιογράφος ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια