Οι απεργίες της εβδομάδας – Τι γίνεται σε μέσα μεταφοράς και ενημέρωσης

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μεγάλες κινητοποιήσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προκαλεί το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που προβλέπεται να ψηφισθεί στη Βουλή την Τρίτη.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη με τη γενική πανελλαδική απεργία.

Όσον αφορά στα Μέσα Μεταφοράς, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τη Δευτέρα (13/12) από τις 11πμ ως τις 5μμ. Επίσης, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα συμμετάσχουν στη γενική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο πραγματοποίησης 24ωρων απεργιών την Τρίτη και την Πέμπτη.

Αντίστοιχη κατάσταση θα επικρατήσει και στο σιδηρόδρομο.

Την Τρίτη (13/12) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3μμ, ενώ έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη 1μμ στην πλατεία Συντάγματος.

Σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη κατέρχονται και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Στη 1μμ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως.

Τέλος τα Μέσα Ενημέρωσης συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης, ενώ προγραμματίζουν 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο με αίτημα την  άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Πηγή i-live news

Σχόλια