Οι μεγάλες αλλαγές στην οικοδομή

0
15

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Αλλάζουν όλα στην οικοδομή από το 2011, αρχής γενομένης από τα νέα κτίρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα »Ελευθεροτυπία», οι παραβάσεις θα συνεπάγονται αυστηρές κυρώσεις και θα υπάρχει ο κίνδυνος το ακίνητο που δεν είναι σύννομο να χαρακτηρίζεται αυθαίρετο.

Από τις 9 Ιανουαρίου, ξεκινά η εφαρμογή της “πράσινης” ταυτότητας, που θα πρέπει να υπάρχει για να γίνει όποια μεταβίβαση, αλλά και ενοικίαση.

Υποχρεωτική θα είναι πλεόν η θερμομόνωση, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει το κόστος της οικοδομής, λόγω των ακριβότερων υλικών που απαιτούνται.

Επιπλέον, για κάθε ακίνητο θα υπάρχει καταγραφή του “στίγματός” ώστε να εντοπίζεται από δορυφόρο και να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτές όποιες παρατυπίες προκύψουν στην πορεία.

Επίσης, στην πρώτη φάση για έκδοση νέας οικοδομικής άδειας, θα απαιτείται η “ταυτότητα” του κτιρίου που θα περιλαμβάνει εννιά πιστοποιητικά και την εγκεκριμένη οικοδομική άδεια.

Εξάλλου δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο για κάθε  οικοδομή, στο οποίο θα υπάρχουν τα στοιχεία της άδειας, τα ονόματα των μηχανικών και όλα τα πιστοποιητικά. Όλα τα στοιχεία θα κοινοποιούνται και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πηγή Newsbomb

Σχόλια