Οι αρκούδες έχουν… αϋπνίες

0
13

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

«Αϋπνίες» έχουν και φέτος οι αρκούδες στο Νυμφαίο της Φλώρινας, οι οποίες περιμένουν με ανυπομονησία να πέσουν σε χειμερία νάρκη. Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στο περιβαλλοντικό κέντρο του «Αρκτούρου», όπου φιλοξενούνται τα ζώα, και το σκηνικό θυμίζει χειμώνα.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρκούδες αργούν να κοιμηθούν, καθώς η περσινή καλοκαιρία τις κράτησε ξύπνιες έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Για το πόσο ζει η αρκούδα, γιατί κοιμάται, εάν έχει αδέλφια, πόσο τρώει και πολλά άλλα θέματα, θα μπορούν να ενημερώνονται οι επισκέπτες στο νέο Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα, που μετακόμισε από την περιοχή Αετός στο Νυμφαίο.

Το νέο κέντρο βρίσκεται στη Νίκειο Σχολή και εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, και τον πρόεδρο του «Αρκτούρου», Γιάννη Μπουτάρη. «Στο Νυμφαίο είναι η άλλη Ελλάδα που όλοι ψάχνουμε» δήλωσε η κα. Αποστολάκη, η οποία ξεναγήθηκε στο χώρο του νέου Κέντρου.

«Με το νέο Κέντρο να βρίσκεται στο Νυμφαίο υπάρχει μία ολοκληρωμένη ενότητα του Αρκτούρου. Θα γίνεται συστηματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού» προσέθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια