Έκκληση σε φαλαινοθήρες και ακτιβιστές να αποφύγουν τις συγκρούσεις

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έκκληση σε ακτιβιστές και φαλαινοθήρες απηύθυναν οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, ζητώντας να αποφύγουν τις συγκρούσεις στο Νότιο Ειρηνικό.

«Φοβόμαστε ότι τα επεισόδια στο Νότιο Ειρηνικό θα καταλήξουν σε τραυματισμούς ή ακόμα και απώλειες ανθρώπων, τόσο από την πλευρά των πληρωμάτων φαλαινοθηρικών όσο και από την πλευρά των ακτιβιστών», επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Καλούμε τα πληρώματα όλων των σκαφών που εμπλέκονται σε τέτοιες δραστηριότητες στο Νότιο Ειρηνικό να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν ότι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα είναι ύψιστης προτεραιότητας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων χωρών εκδόθηκε από το αμερικανικό State Department ενόψει της έναρξης της περιόδου φαλαινοθηρίας.

Τα τελευταία χρόνια ακτιβιστές, και κυρίως μέλη της οργάνωσης Sea Shepherd, παρεμβάλλουν τα σκάφη τους ανάμεσα στα φαλαινοθηρικά και στα θαλάσσια θηλαστικά έτσι ώστε να τα προστατέψουν.

Η Ιαπωνία σκοτώνει εκατοντάδες φάλαινες στην Ανταρκτική κάθε χρόνο, κάνοντας επίκληση των διατάξεων του μορατόριουμ για τη φαλαινοθηρία που αφορούν στην επιστημονική έρευνα.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια