Νέες πιέσεις για να «παγώσει» η κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο Σερενγκέτι

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μια αφρικάνικη περιβαλλοντική οργάνωση ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Δικαστήριο της Ανατολικής Αφρικής (EACJ), για να «παγώσει» την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου στο διάσημο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, άλλη μια περιβαλλοντική οργάνωση έρχεται να προστεθεί στη λίστα με εκείνες που αντιτίθενται στα σχέδια της κυβέρνησης, για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο πάρκο Σερενγκέτι.

Οι ΜΚΟ προειδοποιούν για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που θα σημειωθεί στο Σερενγκέτι, μια από τις τελευταίες μεγαλύτερες περιοχές του πλανήτη που μεταναστεύουν άγρια ζώα.

Το Αφρικανικό Δίκτυο για την Ευημερία της Άγριας Ζωής, υποστηρίζει ότι είναι παράνομη η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, γιατί παραβιάζει τις διατάξεις της Κοινότητας Κρατών της Ανατολικής Αφρικής.

«Είναι απειλή για την πανίδα της περιοχής και η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου θα έχει καταστροφικές συνέπειες » δήλωσε ένας εκπρόσωπος περιβαλλοντικής οργάνωσης της Αφρικής.

Ο δρόμος θα εμποδίζει περίπου 2 εκατ. ζέβρες και γκνου που μεταναστεύουν στην περιοχή.

Επίσης, τα ατυχήματα που θα συμβαίνουν με τα ζώα θα είναι αναπόφευκτα.

Από την πλευρά της,  η κυβέρνηση τονίζει ότι ο αυτοκινητόδρομος θα διευκολύνει το εμπόριο συνδέοντας το δυτικό με το ανατολικό τμήμα της χώρα.

Οι επικριτές του σχεδίου δήλωσαν ότι θα καταστραφεί μια από τις σημαντικότερες περιοχές του πλανήτη.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι θα επηρεαστεί η οικονομία των τοπικών κοινωνιών της περιοχής, καθώς αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια