Το ενεργειακό αποτύπωμα της Συνόδου του Κανκούν

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το ενεργειακό αποτύπωμα της Συνόδου του Κανκούν είναι πενταπλάσιο από εκείνο της Κοπεγχάγης, αν και συμμετέχουν λιγότεροι εκπρόσωποι χωρών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, το ενεργειακό αποτύπωμα της Συνόδου είναι ισοδύναμο με εκείνο που παράγουν ετησίως 4.500 νοικοκυριά σε ένα μικρό χωριό της Αγγλίας.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση του Μεξικού να το μειώσει, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της Συνόδου θα έχουν παραχθεί περίπου 25.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για  το Κλίμα στο Κανκούν συμμετέχουν εκπρόσωποι από 190 χώρες και διεξάγεται στο ξενοδοχείο Moon Palace.

Σκοπός της Συνόδου είναι η επίτευξη μιας δεσμευτικής συμφωνίας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Το ενεργειακό αποτύπωμα της Συνόδου στο Κανκούν είναι πενταπλάσιο από εκείνο της Κοπεγχάγης, παρά το γεγονός ότι φέτος συμμετέχουν 15.000 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, ΜΚΟ και δημοσιογράφοι , ενώ πέρυσι ο αριθμός έφτασε τους 45.000.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος του Μεξικού δήλωσε ότι «στις μετρήσεις που κάναμε υπολογίσαμε τις τοπικές μετακινήσεις, τον ηλεκτρισμό που παράγεται, τις αεροπορικές πτήσεις, τη μεταφορά αγαθών, ακόμα και την ενέργεια που καταναλώνεται για την προετοιμασία των γευμάτων.

Γι αυτό το ενεργειακό αποτύπωμα της εν λόγου Συνόδου είναι πολύ μεγαλύτερο από της Κοπεγχάγης, γιατί πέρσι δεν είχαν γίνει τόσο αναλυτικές μετρήσεις.

Παρ΄ όλες τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για να μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO2 που θα παραχθούν μέχρι το τέλος της Συνόδου, εκτιμούμε ότι θα είναι 4 με 5 φορές περισσότερες από εκείνες της Κοπεγχάγης.

Ήδη από την πρώτη μέρα της Συνόδου στο Ξενοδοχείο Moon Palace, όπου διεξάγεται η Σύνοδος,  έχουν τοποθετηθεί  φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες και οι εκπρόσωποι μεταφέρονται με λεωφορεία τα οποία καίνε βιοκαύσιμα».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια