Στην Αθήνα ο Όλι Ρεν

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στην Αθήνα έρχεται σήμερα το πρωί ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο Όλι Ρεν θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και με άλλους φορείς.

Στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ των άλλων περιλαμβάνεται το ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους της χώρας.

Ο κ. Ρεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν και οι δύο σήμερα το πρωί στο συνέδριο του Economist με θέμα «Διατηρώντας ζωντανό το ευρώ: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας».

Επίσης, θα συναντηθεί στις 3 το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Το απόγευμα θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου Ecofin, ο Όλι Ρεν επισήμανε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι οι χρόνοι ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είναι ανάγκη να εναρμονιστούν και πως ανέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει σύντομα το ζήτημα αυτό για την Ελλάδα.

«Αυτό θα γίνει σύντομα και θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες αναχρηματοδότησης του χρέους της», δήλωσε ο κ. Ρεν.

Πηγή : i-live news

Σχόλια